Fra kolonissted til kro

Kristianshaabs historie går tilbage til ca. 1763 og Frederik V, der lokkede kartoffeltyskerne til Danmark, da Syvårskrigen hærgede og folk flygtede fra Sydtyskland. Det blev et kort eventyr; tyskerne følte sig snydt og rejste hjem. Under 2. Verdenskrig brugte modstandsfolk ifølge de lokale Kristianshaab som skjul for flygtninge.

 

I dag er her mere fredeligt, og ikke mindst muntert: Kro, Biergarten og ”echt bayrisch” atmosfære, hvor god mad er et spørgsmål om lokale råvarer, der tilberedes med nænsom hånd – og hvor langtidsstegning ikke et modefænomen, men bare ægte bayrisk madkultur.

 

Værten Peter Engel er også indvandrer fra Sydtyskland, men af den standhaftige og visionære slags: I 1995 åbnede han landets første autocamperplads, der i dag har plads til alle slags campister.

2010 slog han dørene op for Kristianshaab Kro – der byder på alt fra konfirmations til oktoberfest. Fra maj til august er Biergarten åben fredag til søndag.

 

Og vi serverer selvfølgelig udelukkende ægte bayersk øl på Kristianshaab.

Velkommen og velbekomme!

Peter Engel

Peter Engel

Vært